Co je to Halloween?

Halloween je tradiční keltský svátek, který se slaví 31.října. Jeho historie sahá až do doby před naším letopočtem, a podle skotských Keltů, se jedná o hranici mezi létem a zimou (konec žní a příchod zimy), a o den, kdy se propojil svět živých spolu se světem mrtvých a duše zemřelých tak mohly pomoci svým přátelům a blízkým, nebo naopak mohly uškodit nepřátelům.


Ohně a vydlabané tuříny (v pozdějších letech byl však tuřín Američany nahrazen dýní) svítily na cestu duchům do světa živých, a lidé, kteří zlých duchů báli, se převlékali za masky. S východem slunce se duše mrtvých vrátily zpět do říše duchů.



Do Ameriky, kde se Halloween těší velké oblibě, byl svátek zavlečen Irskými a Skotskými imigranty, odkud z jeho názvu All Hallow´s Eve vznikl zkráceně Halloween. Postupně si strašidelný svátek získává popularitu i v jiných částech světa.

Halloweenská noc je spojena s různými tradicemi jako jsou např. vyřezávání dýní, strašidelné dekorace (duchové, čarodějnice, kočky a netopýři), masky a kostýmy, koledování.
Čarodějnice, kočka a netopýr. Tahle trojice je společně s duchy na seznamu zlých bytostí. Čarodějnice, které pijou lektvary z netopýří krve a velice často jim dělá společnost černá kočka, doprovází zlé duchy na jejich cestě, a právě proto jsou všichni tři považováni za symboly zla.

Připravte se na nejstrašidelnější noc v roce a vybírejte ze široké nabídky halloweenských dekorací a doplňků. V našem eshopu najdete vše, co potřebujete k dokonalé a hrůzostrašné Halloween párty. Mezi oblíbené dekorace na Halloween patří bezpochyby dýně, upíři či netopýři, čarodějnice, duchové a strašidelné pavučiny. To vše najdete u nás v párty obchodě, teď už si stačí jen vybrat.